Maak kennis met lieve kleine Nora. Nora is geboren op 2 Januari 2020 om 3.15 uur 's nachts en daarmee de eerste baby van 2020 die ik heb mogen fotograferen!

En wat was dit spannend! Zoals de meeste weten werd ik op 1 Januari 29 jaar. Dit vierden wij 's ochtends met een uitgebreid ontbijt gemaakt door mijn man en de kinderen. Het was heerlijk genieten en ik werd flink verwend met (zelfgemaakte) cadeaus. Toen de cadeaus uitgepakt waren en het ontbijt zo goed als op was keek ik op mijn telefoon.. Tot mijn 'schrik' had ik een berichtje van de mama in spé:

"Gelukkig nieuwjaar! Mijn vliezen zijn gebroken..surprise!".

Ojee, er ging van alles door mij heen. Allereerst moest ik de visite afbellen en de kindjes uitleggen dat mama waarschijnlijk zo op haar eigen verjaardag weg moest om een kleine baby te fotograferen. Een klein beetje schuldig voelde ik mij wel, maar aan de andere kant.. Hoe leuk is het om het jaar (als eigen bedrijf) en op je eigen verjaardag te mogen beginnen met een geboorte!

De tijd verstreek. We hadden afgesproken nog even te wachten tot de verloskundige was geweest. Uiteindelijk bleek er nog geen ontsluiting te zijn en moesten de ouders richting het ziekenhuis voor controles. Het bleek namelijk dat de kleine in het vruchtwater had gepoept. Gelukkig was alles goed en vermaakte de kleine zich nog prima in mama haar buik.

Ondertussen viel de avond en ondanks dat ik alle visite had afgebeld besloten we toch nog nog even uiteten te gaan met de kinderen. Weliswaar met twee auto's en mijn cameratas mee, want tja, je weet maar nooit... Maar ook in de avond gebeurde er nog niks en het kwam zelfs op een punt, na contact met de ouders, dat ik nog even naar bed ging op te slapen.

Tot om 01:39 uur de telefoon ging. Het was de aanstaande vader:

" Het lijkt ineens heel snel te gaan. Kom maar snel deze kant op."

Binnen 5 minuten had ik mij aangekleed en ging ik richting het ziekenhuis.

Met een rit van 1.5 uur, veel mist en gladheid op de weg werd het alsnog een race tegen de klok. Om 2.51 uur werd ik nogmaals gebeld. O nee dacht ik nog.. Het zal toch niet al geboren zijn? Gelukkig was dit niet het geval, maar was het wel een mededeling dat mama al bijna op 10 centimeter zat en ik de auto kon parkeren bij de spoedpost.

Rond 3.15 uur parkeerde ik mijn auto en rende ik richting de spoedpost. Ik gaf aan met spoed naar de verloskunde te moeten en rende snel verder. Om 3.17 uur liep ik de verloskamer binnen en toen.. Toen zag ik mama met een prachtig, net bevallen baby op haar buik.

Er ging van alles door mij heen. Ik baalde ontzettend, want als geboortefotograaf wil je echt geen bevalling missen en al zeker niet als het maar om 2 minuten ging! Maar de trotse blik van mama en papa maakte ook heel veel weer goed. Om 3.15 uur is kleine Nora geboren. Precies 2 minuten voor mijn komst. Ondanks alle voorbereidingen, het snelle vertrek en het racen over de snelweg (sorry politie) was ik net te laat voor de bevalling. Het was uiteindelijk toch nog zo snel gegaan dat het niet te voorkomen was.

Ondanks dat ik ontzettende baalde, waren de ouders ontzettend blij met mijn komst en vonden ze het totaal niet erg. Ik ben direct begonnen met het fotograferen en heb gelukkig nog prachtige foto's kunnen maken van de placenta, eerste keer borstvoeding, de eerste blikken van de baby, controles en de eerste ontmoeting met de opa's en oma's.

Lieve Nora, al vanaf het moment dat de vliezen braken trok jij je eigen plan. Je hebt het mij als fotograaf niet makkelijk gemaakt, maar wat was het mooi om jou te mogen fotograferen.

Lieve papa, mama en Nora. Heel veel geluk voor in de toekomst en bedankt voor jullie gastvrijheid. Jullie zijn een prachtig gezinnetje!